Раздели

1.02.2013 г.

Tips and Tricks - Как да прикрием кожните несъвършенства


 

Полезни съвети и трикове
 
 

 


 

Коректорите се използват като част от грима от 1930 година. Създадени са от Max Factor и са благословия за онези, които се опитват да скрият кожни дефекти като петна, бенки, тъмни кръгове (сенки) под очите, неравномерен тен на кожата или непривликателни капиляри.

Какъвто и продукт да изберете, винаги четете етикетите преди да решите да го купите, за да изберете най-подходящия за вашите нужди.


 
 


Ексфолирайте два пъти седмично кожата на лицето си, използвайки мек ексфолиант, за премахване на мъртвите кожни клетки, за да не се подчертават от грима.
 
След като ексфолирате кожата винаги я хидратирайте добре. 
 
Една от най-големите грешки, които можете да направите, когато се опитвате да прикриете някои дефекти по кожата, е да използвате продукт, който е твърде светъл или твърде тъмен, в сравнение с естествения цвят на кожата ви. Това ще създаде нежелания ефект несъвършествата да се открояват.  
 


Използвайте кремообразна козметика, когато кожата ви е дехидратирана или уморена.
 
Никога не нанасяйте козметиката под очите с разтъркане, това води до формиране на бръчки. Правете го с леко потупване. 
 
Прилагането на коректор за прикриване на тъмни кръгове около очите е силно препоръчително, тъй като те ще се открояват, дори когато са покрити с фон дьо тен. Коректорите се предлагат в различни цветове. Нанасяйте ги равномерно под двете очи.


 




При избор на коректор изберете цвят, който е един нюанс по-светъл от фон дьо тен-а ви.
 
Зелен коректор - неутрализира червени петна.
При румена кожа, акне и розацея най-подходящи са коректорите със зелен или син подтон.

Жълт коректор – прикрива тъмните кръгове
Розово-лилав, бледоморав цвят (Mauve) - спомага за неутрализиране на жълтеникавата кожа или жълтеникавите петънца
Лилавият коректор прави тена сияен
Бял коректор – помага за минимилизиране на бръчките. Използва се за тъмни кръгове под очите или при синини. Озарява уморената кожа. 
Ако петното, което искате да прикриете лилавее, ще ви е нужен коректор с жълт подтон.
Ако петното е зеленикаво, ще ви трябва коректор с леко червен или коралов цвят

 
 
При сенки под очите използвайте коректор преди да нанесете фон дьо тен. 
 
При пъпки и малки белези го нанасяйте след като сте положили фон дьо тен. Нанесете тънък слой коректор, оставете го да изсъхне напълно и ако има нужда, тогава нанесете още веднъж.  

Нанесете точки от коректора под очите, като започнете от вътрешния ъгъл и продължите до външния. Разнесете с потупване с безименния пръст, а не с показалеца, за да избегнете нежелан натиск в тази деликатна зона.  

За да прикриете тъмните кръгове под очите и за да изглеждат очите ви по-добре, избягвайте да нанасяте спирала по долните мигли. Вместо това нанесете блестяща сянка под долните мигли, която е със същия цвят като тена на кожата ви.  

За да освежите тена си използвайте праймър с розови пигменти като се фокусирате върху бузите и челото. Отгоре нанесете пигментиран овлажнител, фон дьо тен или пудра в подобен на кожата ви цвят.  




 
 

За да прикриете фините линии около очите и устата, използвайте коректор под формата на молив и синтетична четка. 

Ако кожата ви е склонна към акне цветните овлажнители са за предпочитане пред класическия фон дьо тен. Тонираните овлажнители коригират несъвършенствата и изравняват тена.
Сложете малко коректор върху проблемните места и изчакайте най-малко 10 минути, преди да разнесете и слеете, за да може да се покрият добре пъпките.  

Избягвайте да използвате блестяща козметика при широки пори.

Използвайте основа за грим преди да приложите козметичен продукт върху кожата си. Това ще гарантира задържането на грима по-дълго и ще подсили цвета на използваните нюанси сенки. 
 
За най-добро прикриване на кожните несъвършенства използвайте праймър/база на силиконова основа, фон дьо тен на водна основа и полупрозрачна пудра.


Руж

 

Ружовете могат да скрият разширените/спуканите капиляри по кожата на носа и скулите. Използвайте прахообразен или прозрачен гел-руж.

 
 

 
 

Старайте се да използвате биологични козметични продукти: кремове, лосиони, червила и т.н., които съдържат растителни екстракти като лавандула, маслодайна роза, сандалово дърво, алое вера, папая, жожоба, които успокояват, хидратират и подхранват дермата (кожата).  

Хубаво е козметика ви да бъде без съдържание на животински мазнини (масла), тъй като има риск същите да доведат до ендокринни нарушения.  

Козметиката на водна основа (слънцезащитни лосиони, хидратанти, нощни кремове, червила, спирали и т.н.) е уникална смес от вода и етерични масла. Те помагат на кожата да задържа влагата и подобряват вида ѝ.

Повечето от кремовете и лосионите на водна основа съдържат масло от иглика, розово масло, масло от сандалово дърво, масло от семена на ябълка, лавандулово, борово и др. масла, както и плодови екстракти.

 

 
 

 

 


 

Източници: Makeup Makeovers: Expert Secrets for Stunning Transformations; Robert Jones
The Complete Beauty Bible: The Ultimate Guide to Smart Beauty; Paula Begoun
Images: goodfon.com, http://i227.photobucket.com/albums/dd255/Ananzie/sofisticate-concealer.jpg,
http://i222.photobucket.com/albums/dd215/amanda_babii3/concealer_pictures.png,  http://i1074.photobucket.com/albums/w404/MYmakeupstock/Face%20Makeup/Concealer/MACCoverPencil.jpg

 

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Козметика и ароматерапия